Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας

Τα παιδιά της τάξης μας (αλλά και όλοι οι μαθητές του σχολείου μας) σήμερα, επισκεφτήκαμε το Θέατρο Αθηνών και παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση "ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ'' του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από τις "Μαγικές Σβούρες". 

Η παράσταση ήταν καταπληκτική! Σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Λίγα λόγια για το έργο...
"ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ"
Όλα ξεκινούν λίγο πριν γίνουν οι γάμοι του Δούκα της Αθήνας Θησέα και της βασίλισσας των Αμαζόνων, Ιππολύτης.
Η νεαρή Ερμία αρνείται να συμβιβαστεί με την επιθυμία του πατέρα της να την παντρέψει  με το Δημήτριο γιατί ο αγαπημένος της είναι ο Λύσανδρος. Έτσι αποφασίζουν να κλεφτούν και να το σκάσουν τη  νύχτα μέσα στο δάσος.  Η καλύτερή της φίλη Ελένη, που είναι ερωτευμένη με το Δημήτριο, του το μαρτυράει και τους ακολουθούν...
Εν το μεταξύ, στο δάσος δάσος καταφτάνουν  ο Βασιλιάς των Ξωτικών, ο Όμπερον και η βασίλισσα, η Τιτάνια, οι νεράιδες και το ξωτικό, ο σκανδαλιάρης Πουκ. Από εδώ ξεκινάει ένα τρελό και απίστευτα αστείο μπέρδεμα μιας και ο Πουκ κάνει κάποια μικρά λάθη στη χρήση ενός μαγικού φίλτρου και οι τέσσερις φίλοι μπλέκονται στην παγίδα του. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μια ομάδα μαστόρων που έχουν κανονίσει μια παράσταση τριγυρίζουν κι αυτοί ανυποψίαστοι στο δάσος. 
Μεταμορφώσεις, έρωτες, ξωτικά, ένας γάιδαρος και η βασίλισσα Τιτάνια υφαίνουν τον ιστό μιας υπέροχης και μαγικής ιστορίας.

Διασκευή - Σκηνοθεσία - Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά: Μαγικές Σβούρες
Κουστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Κίνηση: Μάρθα Κλουκίνα
Ενορχήστρωση: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Μουσική Διδασκαλία: Ελένη Καρακάση
Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δέσποινα Μαραγκουδάκη
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Δόμνα Ζαφειροπούλου
Παραγωγή: Μαγικές Σβούρες (www.magikessvoures.gr)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips