Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ζωγραφική σε βότσαλο με την τεχνική των κουκκίδων

Οι καλλιτέχνες της κοινότητας Μπάλγκο όταν ζωγραφίζουν χρησιμοποιούν την τέχνη των κουκκίδων. Η κοινότητα αυτή βρίσκεται στην έρημο που υπάρχει στα δυτικά της Αυστραλίας. 


Εμείς διακοσμήσαμε ένα βότσαλο με την τεχνική αυτή! Είναι απλό και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Βήμα 1ο: Με ένα μολύβι σχεδιάζουμε το περίγραμμα μιας σαύρας ή μιας χελώνας ή ενός φιδιού (εμείς επιλέξαμε τη σαύρα). 




Βήμα 2ο: Χρησιμοποιούμε πορτοκαλί χρώμα για όλο το βότσαλο εκτός από το σχέδιο. Μόλις στεγνώσει, ζωγραφίζουμε το ζώο με το χρώμα που του ταιριάζει - πράσινο για τη σαύρα. 




Βήμα 3ο: Όταν στεγνώσει, ζωγραφίζουμε άσπρες κουκκίδες στο περίγραμμα του ζώου. Γεμίζουμε όλο το υπόλοιπο βότσαλο με πολύχρωμες κουκκίδες ακολουθώντας και πάλι το περίγραμμα του ζώου. 




Βήμα 4ο: Πάνω σε όλο το ζώο (και στα πόδια του αν έχει) φτιάχνουμε κίτρινες κουκκίδες. Στο κέντρο κάθε κίτρινης κουκκίδας βάζουμε μία κόκκινη. 

 Καλή διασκέδαση !!!! 

 Tip: Αφού έχει στεγνώσει καλά το βότσαλο, ψεκάζουμε με σπρέι φιξαρίσματος για να παραμείνουν τα χρώματα ζωντανά και να μην ξεβάψουν!


Την κατασκευή τη διαλέξαμε από το το βιβλίο "ΦΤΙΑΞ' ΤΟ ΜΕ ΤΕΧΝΗ'', εκδόσεις Πατάκη http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=603442

2 σχόλια:

Lampros Lampinos είπε...

Θα χαρώ πολύ να σας παρακολουθώ, συμπαθέστατό μου μπλογκ!! Εύχομαι σε αυτό το ταξείδι να αποκτήσουν τα παιδιά χίλιες όμορφες εντυπώσεις...

Το σχολικό παρεάκι είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια και για την εγγραφή σας στο blog μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips