Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Γλώσσα πανέ με σως μουστάρδας

Σήμερα, στην τάξη, αναφερθήκαμε στο ψάρι γλώσσα! Το οποίο είναι πολύ εύγευστο, ιδίως  πανέ στο τηγάνι. Όσοι το δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν! Μη χάνετε καιρό... Δοκιμάστε το και γράψτε μας τη γνώμη σας! 


Υλικά
ψάρι γλώσσα
αλεύρι
αυγά
τριμμένη φρυγανιά
πιπέρι
λάδι 




Εκτέλεση

  • Ξεπαγώνουμε τις γλώσσες αν είναι κατεψυγμένες. Αν είναι φρέσκες, ακόμα καλύτερα! 
  • Χτυπάμε 1-2 αυγά (ανάλογα με την ποσότητα του ψαριού) σε ένα μπολάκι. 
  • Σε ένα πιάτο βάζουμε αλεύρι και σε ένα άλλο τριμμένη φρυγανιά.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και το αφήνουμε στη φωτιά, για λίγο, να κάψει.
  • Πιπερώνουμε  τις γλώσσες  και τις βάζουμε στο πιάτο με το αλεύρι ώστε να πασπαλιστούν καλά και από τις δύο πλευρές. 
  • Μετά τις βουτάμε στο αυγό και στη συνέχεια στη φρυγανιά, πασπαλίζοντας καλά και τις δύο πλευρές της.
  • Τις βάζουμε στο τηγάνι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά!


Μία ωραία ιδέα είναι να συνοδέψουμε τις γλώσσες μας με σως μαγιονέζας - μουστάρδας, η οποία φτιάχνεται πολύ εύκολα! 

  • Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ μουστάρδα με μαγιονέζα, με αναλογία 1/3 (δηλαδή αν βάλω μία κουταλιά μουστάρδα, θα βάλω τρεις κουταλιές μαγιονέζα). 
  • Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο πιπεράκι στη σως για περισσότερη νοστιμιά! 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips