Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου


Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012 πάμε όλοι μαζί να δούμε την υπέροχη θεατρική παράσταση που παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο.  "Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" είναι ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά παιδικά μυθιστορήματα της Άλκης Ζέη

Η κήρυξη του πολέμου στην Ελλάδα, στις 28 Οκτωβρίου 1940, ανατρέπει τη ζωή του εννιάχρονου Πέτρου, που βλέπει τα πάντα να αλλάζουν γύρω του από τη μια στιγμή στην άλλη. Μέσα στις νέες αυτές συνθήκες, ο Πέτρος θα ξεκινήσει ένα μεγάλο περίπατο, γεμάτο περιπέτειες, συναισθήματα, εμπειρίες και γνώσεις που θα πλουτίσουν την παιδική του ψυχή και θα τον κάνουν να αγαπήσει «πάνω από όλες τις άλλες αγάπες» την πατρίδα του. Η απελευθέρωσή της από τους Γερμανούς θα τον βρει να παίζει στους δρόμους, «άντρας πια, δεκατριών χρονών»!

Η μοναδική γραφή της Άλκης Ζέη συνδυάζει με απαράμιλλο τρόπο τη δραματικότητα και την αγωνία του πολέμου με την ελαφράδα της παιδικής ματιάς, κάνοντας τον «Μεγάλο περίπατο του Πέτρου» ένα από τα πιο αυθεντικά και αγαπητά κείμενα σχετικά με αυτό το κομμάτι της ελληνικής Ιστορίας. 


Θέατρο: REX 
Παιδική Σκηνή: Σκηνή " Κατίνα Παξινού" 
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς. 
Παίζουν: Εφη Γούση, Γιάννης Διαμαντής, Ανδρέας Κοντόπουλος, Κωστής Κορωναίος, Αννίτα Κούλη, Δήμητρα Λαρεντζάκη, Γιώργος Μάζης, Δημήτρης Πασσάς. 
Σκηνικά - Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου. 
Μουσική: Δημήτρης Ζαβρός.
Κίνηση: Αμάλια Μπένετ. 
Video: Χρήστος Δήμας. 
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης


4 σχόλια:

Κική είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΤΏΣΕΤΕ

Το σχολικό παρεάκι είπε...

Σε ευχαριστούμε πολύ Κική! Η αλήθεια είναι ότι κι εμείς ανυπομονούμε να έρθει η Πέμπτη!!!

lampros lampinos είπε...

με το καλό!! να μας πείτε εντυπώσεις!

Το σχολικό παρεάκι είπε...

Σε ευχαριστούμε Λάμπρο!!!! Θα σου πούμε μόλις τη δούμε!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips