Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ήξερες ότι...

... η λευκή αρκούδα καμουφλάρεται; 

Η λευκή αρκούδα είναι σχεδόν αόρατη μέσα στο χιόνι της Αρκτικής. Η μεγάλη μύτη της, όμως, φαίνεται ανησυχητικά όταν κινείται κρυφά προς μια φώκια. Γι' αυτό, βάζει ένα μικρό κομμάτι χιόνι μπροστά της για να κρύψει τη μαρτυριάρικη μύτη της. 




   ... η ζωή δεν είναι τόσο γλυκιά για τις γάτες; 


Αμερικάνοι βιολόγοι απέδειξαν ότι τα αιλουροειδή δεν έχουν τη γεύση του γλυκού. Έτσι, αν μια τίγρη μασουλήσει καραμέλα, η γλώσσα της δε θα μεταδώσει στον εγκέφαλό της το σήμα "γλυκό". Αυτό εξηγεί γιατί η γάτα δεν τρέχει πίσω από ένα κομμάτι ζάχαρη, αντίθετα με τον σκύλο. 





... ένα σύννεφο είναι βαρύ κι ασήκωτο; 


Ένας σωρείτης, το θεόρατο σύννεφο της καταιγίδας, αποτελείται από υδρατμό, υγρές σταγόνες και παγοκρυστάλλους. Ζυγίζει περίπου 1.000.000.000 τόνους. Περιέχει ποσότητα υγρού νερού ίση με το φορτίο 100.000 βυτιοφόρων. Ευτυχώς δεν πέφτει μονοκόμματο!!!!! 





... οι αράχνες είναι πολύ πολύ παλιές; 

Οι αράχνες υπάρχουν πάνω στη Γη εδώ και 400 εκατομμύρια χρόνια. Υπήρχαν δηλαδή 250 εκατομμύρια χρόνια πριν τους μεγάλους δεινόσαυρους. Αυτοί εξαφανίστηκαν, ενώ υπάρχουν ακόμα πάνω από 40.000 είδη αράχανης στον κόσμο. Στην Ελλάδα ζουν αρκετά από αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips