Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Η δημιουργία των αγαπημένων παιχνιδιών "LEGO"

Η ζωή του μοιάζει με παραμύθι...
Ο ξυλουργός Όλε Κιρκ Κρίστιανσεν από τη Δανία ήταν 25 χρονών όταν ξεκίνησε την επιχείρησή του φτιάχνοντας ξύλινες σκάλες και σανίδες σιδερώματος. Όμως, οι δουλειές δεν πήγαιναν καλά εξαιτίας     της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης κι έτσι αποφάσισε, το 1932, να φτιάχνει ξύλινα παιχνίδια για να τα βγάζει πέρα. Έδωσε στα παιχνίδια του το όνομα Lego, από τη δανική έκφραση leg godt, που σημαίνει "παίξε καλά".
Το 1947 ο Κρίστιανσεν αγόρασε μια μηχανή και άρχισε να φτιάχνει πλαστικά παιχνίδια, μεταξύ των οποίων μια εφεύρεση που την ονόμασε "Τούβλα που δένουν αυτόματα". Ήταν παιδικά τουβλάκια που έδιναν τη δυνατότητα σε κάποιον να κάνει συνδυασμούς ταιριάζοντας το ένα με το άλλο.

Η μεγάλη επιτυχία ήρθε, όταν ο γιος του Γκότφρεντ βελτίωσε την ιδέα κάνοντας τα τουβλάκια να "κλειδώνουν" πιο σταθερά μεταξύ τους.
Η εφεύρεση του Γκότφρεντ είχε επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με υπολογισμούς τα τουβλάκια   
Lego βρίσκονταν στο 80% των ευρωπαϊκών  και στο 70%  των αμερικάνικων νοικοκυριών!
Ο Κρίστιανσεν δύσκολα θα φανταζόταν το 1932 ότι τα παιχνίδια αυτά θα γίνονταν τόσο δημοφιλή και θα έκαναν τα παιδιά τόσο ευτυχισμένα...
Και κάτι ακόμα
Το ψηλότερο οικοδόμημα Lego ήταν ένας πύργος στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, Ταλίν, τον οποίο κατασκεύασαν 6.000 μαθητές κι αποτελούνταν από 391.478 τουβλάκια. Ο πύργος είχε ύψος 24,91 μέτρα.
Το μακρύτερο οικοδόμημα από τουβλάκια ήταν μια σαρανταποδαρούσα με μήκος 610,8 μέτρα, την οποία κατασκεύασαν μαθητές της Καλιφόρνια χρησιμοποιώντας 1,6 εκατομμύρια τουβλάκια!

H Legoland στη Δανία



3 σχόλια:

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

τι ωραία ανάρτηση, θα τη βάλω κι εγώ
μου άρεσε πολύ και η legoland
σαν παραμυθένιο τοπίο μοιάζει!!!
καλή χρονιά με αγάπη και υγεία

Το σχολικό παρεάκι είπε...

Χαιρόμαστε που σας αρέσει.Σας ευχόμαστε κι εμείς καλή χρονιά με όνειρα που βγαίνουν αληθινά!

Lampros Lampinos είπε...

εντυπωσιακό.. καλή χρονιά σας εύχομαι... νάστε καλά και να προχωράτε δυναμικά μπροστά!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips