Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

Γουράκια... καραβάκια

Τα γούρια είναι  όμορφα και πάντα ευπρόσδεκτα δωράκια για τη νέα χρονιά. Γι' αυτό κι εμείς φτιάξαμε τα δικά μας γουράκια - καραβάκια για να τα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας ελπίζοντας να φέρουν τύχη.
Χρησιμοποιήσαμε ένα πακέτο αυτοξηραινόμενου πηλού 500γρ. Το κόψαμε στη μέση, κατά μήκος, δημιουργώντας δύο ορθογώνια παραλληλόγραμμα, και στη συνέχεια κόψαμε τις άκρες σχηματίζοντας τις καρίνες.
Στη συνέχεια καρφώσαμε ένα λεπτό ξύλο (από σουβλάκι)  στο κέντρο για ιστίο ενώ αριστερά και δεξιά στερεώσαμε μικρές βιδωτές βιδοθηλιές για να δέσουμε τα πανιά.Αφήσαμε τον πηλό να στεγνώσει καλά και μετά τον βάψαμε σε χρώμα της αρεσκείας μας. 


Όσο περιμέναμε να στεγνώσουν τα καράβια, ασχοληθήκαμε με τα πανιά. Σε ύφασμα της επιλογής μας κόψαμε τρίγωνα. Διπλώσαμε όλες τις πλευρές, περνώντας και κολλώντας λεπτό σπάγκο με ατλακολ.Επειδή θέλαμε τα πανιά μας να γίνουν πιο σκληρά, τα περάσαμε ολόκληρα με ατλακόλ. 


Μόλις στέγνωσαν οι καρίνες τις ψεκάσαμε με σπρέι βερνικιού για να σταθεροποιηθεί το χρώμα. Μετά δέσαμε τα πανιά με σπάγκο, στολίσαμε με χάντρες και το 2014 και τα γουράκια - καραβάκια μας ήταν έτοιμα!!! 


Ευχαριστούμε το ιστολόγιο Παραμυθητής για την ιδέα.

9 σχόλια:

Προσχολική Παρεούλα είπε...

Τι όμορφα γουράκια είναι αυτά ;;;;
Πολλά πολλά μπράβοοοοο !!!!!!!!!!!!

Το σχολικό παρεάκι είπε...

Ευχαριστούμε πολύ!Είναι πράγματι όμορφα και άρεσαν και στα παιδιά!!!

Μαρία Γιαννίκη είπε...

Τι καταπληκτική δουλειά και τι λεπτομέρεια!!!!!Μπράβο!!!!!!

Betty's Cuisine είπε...

Καταπληκτικά!!! Πολλά Μπράβο στα παιδάκια αλλά και στην δασκάλα τους!!! Καλά Χριστούγεννα και με το καλό ο καινούριος χρόνος!

Το σχολικό παρεάκι είπε...

Σας ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια! Και όλα είναι αποκλειστική δουλειά των παιδιών, μόνο στο δέσιμο των πανιών βοηθήσαμε !!!

Giannis Pit. είπε...

Εκπληκτικά.....! και του χρόνου νάστε καλά παιδιά. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ....!!!

Το σχολικό παρεάκι είπε...

Καλές γιορτές με υγεία!!!!!!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Πολύ όμορφα
Χρόνια Πολλά, η γέννηση του Χριστού να φέρει αγάπη στις καρδιές όλων

Το σχολικό παρεάκι είπε...

Σε ευχαριστούμε ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ!!! Αγάπη και υγεία ευχόμαστε !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips