Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Βενετσιάνικες μάσκες... λίγο διαφορετικές

Οι βενετσιάνικες μάσκες είναι ένα "κόσμημα", ένα στολίδι με ιδιαίτερη τεχνική και φιλοσοφία. Επηρεαστήκαμε από την ξεχωριστή ομορφιά τους και δημιουργήσαμε  τις δικές μάσκες από γυψόγαζα. 

Υλικά που χρειαστήκαμε

κούκλα από φελιζόλ (για καλούπι)
γυψόγαζες
μπολ με νερό
βαζελίνη
ψαλίδι
τέμπερες
πινέλα
ατλακόλ
μαύρη κορδέλα


Πώς εργαστήκαμε

Πρώτα πρώτα απλώσαμε βαζελίνη στην κούκλα για να ξεκολλήσει αργότερα εύκολα ο γύψος. Κόψαμε τις γυψόγαζες σε λωρίδες.  Βουτήξαμε στο μπολ με το νερό μία μία τις γάζες και τις απλώσαμε στο πρόσωπο της κούκλας μαλάσσοντάς τες απαλά ώστε να απλωθεί καλά ο γύψος. Καλύψαμε δύο στρώσεις το πρόσωπο και περιμέναμε περίπου δέκα λεπτά για να στεγνώσει. 
Αφού βεβαιωθήκαμε ότι οι γυψόγαζες στέγνωσαν, ξεκολλήσαμε προσεκτικά τη μάσκα από το καλούπι της. Στη συνέχεια σχεδιάσαμε και κόψαμε τα μάτια (με ψαλίδι ή κοπίδι). 
Την επόμενη μέρα, και αφού οι μάσκες μας στέγνωσαν τελείως, περάσαμε στη διαδικασία του βαψίματος. Με προσωπικό γούστο ζωγραφίσαμε τις μάσκες μας... Κάποιοι από εμάς χρησιμοποιήσαμε και μικρά διακοσμητικά (όπως πούπουλα, χάντρες, χρυσόσκονη κ.α.) 


Περιμέναμε να στεγνώσουν καλά  και τις καλύψαμε με ατλακόλ ώστε να σταθεροποιηθούν τα χρώματα και να γίνουν πιο σταθερές.
Την επόμενη μέρα, αφού είχαν στεγνώσει καλά, κάναμε δυο τρύπες κοντά στην εξωτερική πλευρά των ματιών και στερεώσαμε δύο κομμάτια μαύρης κορδέλας (ένα από τη μια και ένα από την άλλη). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips