Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Καλαθάκι από σπάγκο



Μεγάλη Πέμπτη και το έθιμο είναι να βάφουμε κόκκινα αυγά! 

Εμείς, την προηγούμενη εβδομάδα, φτιάξαμε με τα χεράκια μας καλαθάκια ώστε σήμερα να βάλουμε τα βαμμένα αυγά! Διαλέξαμε να τα κατασκευάσουμε με σπάγκο, όμορφο και φυσικό υλικό. Η εμφάνιση ξεγελάει αλλά μαντέψτε... δεν είναι πλεγμένα! 


 Υλικά που χρειαστήκαμε... 

χοντρό σπάγκο (13 μέτρα για κάθε καλάθι)
ατλακόλ (διάφανη)
μπαλόνια μεσαίου μεγέθους
χόρτο
κορδέλες
στολιδάκια (πασχαλίτσες, λουλουδάκια κλπ.)
Θερμοκόλλα


 Πώς εργαστήκαμε... 

Φουσκώσαμε ένα μπαλόνι και το αλείψαμε μέχρι τη μέση με ατλακόλ (Ξεκινώντας από τη βάση)
Κάναμε ένα μικρό σαλιγκαράκι από σπάγκο και το τοποθετήσαμε στη βάση του μπαλονιού και το περάσαμε από πάνω με ατλακόλ.
Με υπομονή τυλίξαμε τον σπάγκο γύρω - γύρω στο μπαλόνι, απλώνοντας συνεχώς ατλακόλ και εξωτερικά. (Το τύλιγμα πρέπει να γίνεται απαλά, χωρίς να αφήνουμε μεγάλα κενά αλλά και χωρίς να σφίγγουμε πολύ το σπάγκο στο μπαλόνι. Πρέπει να περνάμε συχνά την ατλακόλ εξωτερικά ώστε να σταθεροποιεί το σπάγκο.)


Το αφήσαμε να στεγνώσει αρκετές ώρες. Όταν στέγνωσε η ατλακόλ από άσπρη έγινε διάφανη και ο σπάγκος είχε γίνει πια σκληρός. 


Εν το μεταξύ πλέξαμε τρία κομμάτια σπάγκου μετατρέποντάς τα σε πλεξούδα. Αυτό ήταν για το χερούλι (μια μεγάλη) ή για μικρά χερουλάκια δεξιά και αριστερά από το καλάθι (δυο μικρές).
Μόλις στέγνωσε η ατλακόλ, αφαιρέσαμε προσεκτικά τα μπαλόνια και έμειναν τα καλάθια μας. 


Με θερμοκόλλα τοποθετήσαμε τα χερούλια,το χόρτο, τις κορδέλες και τα διακοσμητικά και ήταν έτοιμα να "φιλοξενήσουν" τα κόκκινα αυγά !!!!





Καλή Ανάσταση!!!!!!!

4 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ να έχετε με κάθε ευχή

Το σχολικό παρεάκι είπε...

Χρόνια πολλά Γιάννη, με υγεία!

Betty's Cuisine είπε...

Πανέμορφα τα καλαθάκια, μπράβο σας, και του χρόνου!
Χρόνια πολλά σε όλο το παρεάκι! :)

Το σχολικό παρεάκι είπε...

Ευχαριστούμε πολύ! Σίγουρα εσύ θα έβρισκες κι άλλες νοστιμιές να τα γεμίσεις... Χρόνια πολλά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips