Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Καλαθάκι λαγός

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, είχε την καλή διάθεση να μας βοηθήσει να φτιάξουμε κουλουράκια! Οι μαμάδες ετοίμασαν τη ζύμη κι εμείς με τα χεράκια μας πλάσαμε τα κουλουράκια. Και φυσικά την τελική πινελιά έβαλε ο φούρνος της γειτονιάς που έψησε τις λιχουδιές μας. 
Τα νόστιμα κουλουράκια μας βάλαμε σε ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ που φτιάξαμε πολύ εύκολα και γρήγορα με κύριο υλικό χρωματιστά χαρτόνια.




Αλλά ας δούμε τη διαδικασία λίγο πιο αναλυτικά...


Υλικά που χρειαστήκαμε...

Χαρτόνια άσπρα, ροζ, κόκκινα, γαλάζια, καφέ και χαρτόνια με σχέδια 
κόλλα ή πιστόλι θερμοκόλλας
χρωματιστό γκοφρέ
ξυλομπογιές
άσπρο μαρκαδόρο ή άσπρη ξυλομπογιά
πασχαλίτσες και μαραγριτούλες



Πώς εργαστήκαμε...

Σχεδιάσαμε σε χαρτόνι της αρεσκείας μας το σώμα και τα αυτιά του λαγού. Σχεδιάσαμε σε άσπρο χαρτόνι το πρόσωπο και τα κόψαμε. Σε χαρτόνια με σχέδια σχεδιάσαμε και κόψαμε την ποδιά. 
ΠΑΤΡΟΝ

Με τον άσπρο μαρκαδόρο ή την άσπρη ξυλομπογιά, σχεδιάσαμε διακεκομμένες γραμμές περιμετρικά από τα αυτιά και τα ποδαράκια. Με τις ξυλομπογιές μας σχεδιάσαμε στο προσωπάκι τα χαρακτηριστικά.
Συναρμολογήσαμε  και κολλήσαμε το σώμα του λαγού, ενώνοντας πρώτα τα χέρια και μετά τα πόδια. Κολλήσαμε την ποδιά, το κεφαλάκι και τα αυτάκια. Στολίσαμε το ένα αυτάκι με πασχαλίτσα ή μαργαρίτα. Βάλαμε χρωματιστό γκοφρέ στο εσωτερικό του καλαθιού και τέλος τα κουλουράκια μας. 

Τα καλαθάκια λαγουδάκια ήταν έτοιμα να στολίσουν το πασχαλινό μας τραπέζι. Εσείς, φυσικά,  αν θέλετε μπορείτε να βάλετε τα βαμμένα αυγουλάκια σας.


Την ιδέα πήραμε από το βιβλίο "Άνοιξη και Πάσχα", εκδ. Κεντικελένη


Κ Α Λ Η    Α Ν Α Σ Τ Α Σ  Η    ! ! !


1 σχόλιο:

Paraskevi Lamprini M. είπε...

και του χρόνου... ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!!!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips