Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Χρόνια πολλά μανούλα!!!!!!

Σήμερα είναι η γιορτή της μητέρας!!!  

Η γιορτή της μητέρας έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα όπου λατρευόταν η Γαία, η μητέρα Γη,μητέρα όλων των θεών και των ανθρώπων. Ήταν η γιορτή της άνοιξης! 

Καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Μάη τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικάνικο κίνημα των γυναικών. 


Μητέρα, Μανούλα, Μάνα, Μαμά!


Όπως και αν την αποκαλέσεις, εκείνη θα γυρίσει, θα σε κοιτάξει στα μάτια και κάθε φορά θα βλέπει το θαύμα της ζωής.

Το παρεάκι μας, με άκρα μυστικότητα, την Παρασκευή ετοίμασε δωράκια για τις μανούλες! Τα δωράκια... είναι μικρά βραχιολάκια φτιαγμένα με τέχνη από τα χεράκια μας! Τα συνοδεύσαμε με μια μικρή κάρτα και τις ευχές μας!

Διαλέξαμε χρωματιστά κορδόνια, χάντρες και κουμπιά. 

Κόψαμε τα κορδονάκια σε μήκος περίπου 15-20 εκατοστά. Με δύο κορδόνια μαζί φτιάξαμε θηλιά ανάλογου μεγέθους  με το κουμπί μας. 



Περάσαμε στο διπλό κορδόνι τρεις χάντρες, μία πιο μεγάλη στο κέντρο και δυο μικρότερες δεξιά και αριστερά της μεγάλης. Στην άκρη δέσαμε το κουμπί έτσι ώστε να χρησιμοποιείται για κούμπωμα μαζί με τη θηλιά. 
Τα βραχιλάκια μας ήταν έτοιμα! 




























Η κάρτα μας ήταν κι αυτή πολύ εύκολη!


Εκτυπώσαμε από τον υπολογιστή μια εικόνα της αρεσκείας μας σε σε διαστάσεις 8Χ6 εκ. Τις κόψαμε και τις κολλήσαμε σε χαρτόνι, όπου διπλωμένο στη μέση να έχει διαστάσεις 10Χ8 εκ. Κόψαμε τη μία άκρη με τρελοψάλιδο και στην εσωτερική πλευρά της κάρτας, πάνω αριστερά, κάναμε μια τρύπα με διακορευτή. Στην τρύπα περάσαμε χρωματιστή κορδέλα (δείτε εικόνα).



Γράψαμε τις ευχές μας! Τυλίξαμε το βραχιολάκι σε τούλι και το δέσαμε πάνω στην κάρτα με την κορδέλα που είχαμε στερεώσει νωρίτερα! 



Έτσι λοιπόν σήμερα, με ένα γλυκό φιλί και με το δωράκι στα χέρια ευχόμαστε στις Μανούλες:

" ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ!!!!! "




2 σχόλια:

Lamprini Lamprinou είπε...

πανέμορφα! μπράβο... σίγουρα οι μανούλες.. καταχαρήκανε!

Το σχολικό παρεάκι είπε...

Ευχαριστούμε Λαμπρινή!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips