Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Παλαιό Φάληρο: ένας βιβλιότοπος για τα παιδιά

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με το Ελληνικό Tμήμα του iBby (Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου) διοργανώνει εκδηλώσεις εβδομάδα παιδικού βιβλίου με κεντρικό μότο “Παλαιό Φάληρο: ένας βιβλιότοπος για τα παιδιά”. Αφορμή ασφαλώς η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και κεντρικό θέμα για φέτος την εικονογράφηση των βιβλίων.


Ο πλούσιος αυτός κύκλος εκδηλώσεων αποσκοπεί να φέρει τα παιδιά κοντά στο βιβλίο. Στα δρώμενα συμμετέχουν συγγραφείς, ηθοποιοί, εικονογράφοι και άλλοι καλλιτέχνες. Θεατρικά δρώμενα και παραστάσεις κουκλοθεάτρου θα είναι σε ημερήσια σχεδόν διάταξη.

Την διοργάνωση και τον συντονισμό του προγράμματος έχουν η προϊσταμένη του 9ου Νηπιαγωγείου Π. Φαλήρου κυρία Μαίρη Τρύφων, η διευθύντρια του 4ου δημοτικού σχολείου Π. Φαλήρου κυρία Αγγελική Μαστρομιχαλάκη και η δημοτική Σύμβουλος και καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κυρία Μαρία Μηλαϊτη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εβδομάδας:

Έλληνες συγγραφείς της παιδικής λογοτεχνίας, αφηγούνται τις ιστορίες και τα παραμύθια τους (για παιδιά από 5 ετών), στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, (Τρίτωνος 118 Παλαιό Φάληρο, τηλ:210 9812390)

1. Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία

 Τρίτη 26, Τετάρτη 27, Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 

Γνωστοί Έλληνες εικονογράφοι της παιδικής λογοτεχνίας μιλούν και δημιουργούν με τους μαθητές των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.



2. Πολιτιστικό κέντρο Δ. Παλαιού Φαλήρου “ΦΛΟΙΣΒΟΣ”

 Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 

Έκθεση Κινεζικής Εικονογράφησης

Έκθεση των έργων των μαθητών των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων Π. Φαλήρου.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

18:30 Αφήγηση του παραμυθιού “Μαραλά, η μάνα των παραμυθιών”, από τη συγγραφέα Χριστίνα Φραντσεσκάκη

19:30 Γνωστοί Έλληνες εικονογράφοι ζωντανεύουν τα παραμύθια

 Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 

11:00 Γνωστοί Έλληνες εικονογράφοι ζωντανεύουν τα παραμύθια

12:00 Παίζουμε και δημιουργούμε με το βιβλίο “9 παραμύθια και μια ξύλινη κουτάλα” των συγγραφέων Ιωάννας και Έρσης Νιαώτη και εικονογράφου Έλενας Ζουρνατζή (εκδ. Καλειδοσκόπιο)

13:00
Παραμυθοπαιχνίδια με βιβλία και εικόνες

17:00 Παραμυθοπαιχνίδια με βιβλία και εικόνες

18:00 Η δημοφιλής σειρά βιβλίων “Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα” του συγγραφέα και εικονογράφου Τζεφ Κίνι (εκδ. Ψυχογιός) γίνεται παιχνίδι.

19:00 Γνωστοί Έλληνες εικονογράφοι ζωντανεύουν τα παραμύθια

 Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 

11:00
 Παραμυθοπαιχνίδια και βιβλία και εικόνες

11:30 Παράσταση κουκλοθεάτρου “Σταγόνες, νιφάδες, ηλιαχτίδες, αερόπλοια και λυγισμένα φύλλα” από τον κουκλοπαίχτη Χ. Αυτσίδη

12:30 Οι ηθοποιοί Ματίνα Νικολάου και Θανάσης Αλευράς αφηγούνται και παίζουν με τα παιδιά ιστορίες από την ελληνική μυθολογία.

17:00 Παράσταση κουκλοθεάτρου “Σταγόνες, νιφάδες, ηλιαχτίδες, αερόπλοια και λυγισμένα φύλλα” από τον κουκλοπαίχτη Χ. Αυτσίδη

18:30 Τελετή λήξης

-Χαιρετισμός Δημάρχου Π. Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη

-Χαιρετισμός του Προέδρου του Ελληνικού Τμήματος IBBY- Κύκλος Ελληνικού Παιδικού βιβλίου Β. Ηλιοπούλου


πηγή: elniplex

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips