Ο τόπος μας

   
Το Πέραμα βρίσκεται στο νομό Αττικής, βρίσκεται κοντά στον Πειραιά και ονομάστηκε έτσι επειδή είναι το πέρασμα προς το νησί Σαλαμίνα, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Στα αρχαία χρόνια λεγόταν Αμφιάλη.

   Η πόλη μου βρίσκεται σε μια πλαγιά του βουνού που καταλήγει σε θάλασσα. Η πόλη μου είναι μικρή και έχει αρκετούς και κοινούς ανθρώπους μέσα της. 

   Το Πέραμα έχει πολλές πολυκατοικίες χτισμένες κοντά η ία με την άλλη χωρίς κήπους και φτωχικά σπίτια. Το Πέραμα έχει καταστήματα όπως φούρνους, σούπερ μάρκετ, καταστήματα ρούχων, μανάβικα και άλλα. Από υπηρεσίες έχει σχολεία, ταχυδρομεία, τράπεζες αλλά και εκκλησίες. Οι άνθρωποι του Περάματος είναι κυρίως ναυτικοί και ψαράδες αλλά και λογιστές, δάσκαλοι και άλλα.

   Το αγαπημένο μου μέρος στην πόλη είναι η Χωράφα επειδή έχει πολλή έκταση για να παίζω και έχει πολλή πρασινάδα για να αναπνέω καλά, καθαρό αέρα και αυτό μου αρέσει. Θα ήθελα η πόλη μου να μην έχει τόσο πολύ καυσαέριο και να έχει πρασινάδα, χωράφια, δέντρα, σπίτια με κήπους, πολλά ποδήλατα και μονοκατοικίες.

   Μου αρέσει η πόλη μου γιατί είναι μεγάλη αλλά θα μου άρεσε ακόμη περισσότερο αν είχε αυτά που ανέφερα παραπάνω.

                                                                                                   Μιχάλης Α.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips